ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітники спецслужб погрожували єдиному свідку у справі Пашинського, - адвокат

За його словами, свідкові говорили, які свідчення потрібно давати в суді.

Співробітники спецслужб погрожували єдиному свідку у справі Пашинського, - адвокат
Фото: Макс Левин

Адвокат колишнього нардепа Сергія Пашинського - Андрій Федур заявив, що спецслужби чинили тиск на єдиного свідка у справі його підзахисного. Йому нібито говорили, які свідчення потрібно давати в суді, пише "Цензор.нет".

"Єдиний свідок у справі - Олійник повідомив, що через півтора місяця після затримання Пашинського до нього приїхали двоє невідомих людей на автомобілі BMW і сказали, що він буде викликаний на допит у справі Пашинського і повинен повідомити слідчому, що був тільки один постріл, Пашинський вийшов з автомобіля, тримаючи в руці пістолет, погрожуючи Хімікусу, вистрілив у нього", - сказав адвокат.

Також, за словами Федура, свідку погрожували повторним приїздом, якщо він не дасть потрібних свідчень.

"Йому сказали, що він повинен дати саме такі свідчення. Тому що якщо він так не зробить, то вони до нього ще приїдуть. А якщо зробить все, що попросили, то дадуть грошей", - додав Федур.

Після цього слідчий ДБР отримав повідомлення про тиск на свідка, але, за словами адвоката, не написав рапорту і не почав досудового розслідування.

"Я переконаний, що ці невідомі були співробітниками Державного бюро розслідувань, бо тільки в інтересах працівників ДБР було важливо, щоб єдиний очевидець подій - свідок Олійник - змінив свої свідчення, і щоб цей очевидець відверто брехав під час допиту", - сказав Федур. Під час засідання з обрання запобіжного заходу свідок повторив свої свідчення і сказав, що Пашинський вистрілив в ногу Хімікусу після нападу і удару пляшкою по голові.

Нагадаємо, Пашинський з 7 жовтня перебуває під вартою за старою справою про умисне тілесне ушкодження, завдане жителю Київської області В'ячеславу Хімікусу.

29 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив арешт Сергію Пашинському до 29 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram