ГоловнаСуспільствоЖиття

Гончарук пообіцяв "якісні дороги" за наступні 3-5 років

Відповідальні за будівництво доріг інстанції повинні оновити керівний склад в областях.

Гончарук пообіцяв "якісні дороги" за наступні 3-5 років
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в Україні за наступні 3-5 років повинні з'явитися "якісні дороги", які мають з'єднати всі великі міста. Про це прем'єр сказав в ефірі передачі "Право на владу" телеканалу "1+1", передає "Інтерфакс-Україна".

"Наше головне завдання - поєднати якісними дорогами всі великі міста, обласні центри за наступні 3-5 років. Я закликаю нових керівників Укравтодору та Укртрансбезпеки максимально швидко оновити керівний склад в областях, тому що я переконаний, що ті люди, які працювали там досі, переважно або представляли інтереси "смотрящих", або заплющували на це очі", - заявив Гончарук.

За його словами, з березня 2020 року почнеться "велике будівництво" доріг. Прем'єр висловив надію, що завдяки таким кадровим змінам знизиться вартість будівництва доріг, а також їх експлуатації.

Гончарук підкреслив, що уряд не буде втручатися в проведення тендерів і процес пошуку підрядників, які будуватимуть дороги.

Нагадаємо, 26 листопада голова Держагентства автомобільних доріг Олександр Кубрак заявив, що перші платні дороги в Україні можуть з'явитися через 3-4 роки. Він також зазначив, що платні автобани повинні мати безкоштовні альтернативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram