ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна відправить 20 тонн батарейок на переробку в Румунію

Українська організація вперше отримала дозвіл на переробку батарейок у ЄС.

Україна відправить 20 тонн батарейок на переробку в Румунію
Фото: energefficiency.in.ua

Українська організація "Батарейки, здавайтеся" 20 тонн батарейок відправить на переробку в Румунію. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба у своєму твітері.

"Організація "Батарейки, здавайтеся" вперше в Україні отримала дозвіл на переробку батарейок в ЄС! 20 тонн поїдуть до Румунії. Реформа системи відходів за європейськими стандартами - це крок на шляху до ЄС", - зазначив міністр.

На фейсбуці самої організації уточнили, що батарейки відправляться на завод GreenWEEE, який розташований біля міста Бузау. Завод переробляє батарейки з 2011 року, а працює з 2007 року і загалом займається переробкою старої електронної техніки.

Для відправлення першої партії зібраних батарейок на переробку необхідний супровідний лист від Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України та узгодження з боку уряду Румунії. Очікується, що його отримають протягом двох-трьох тижнів.

Нагадаємо, в Україні немає жодного підприємства, яке належно може утилізувати і переробляти батарейки.

Ексміністр екології Остап Семерак повідомляв, що реалізація Національної стратегії управління відходами до 2030 року передбачає прийняття окремого закону "Про утилізацію батарейок" і закону "Про утилізацію побутової та радіоелектронної апаратури".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram