ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали африканця, який обіцяв аграріям виготовити $200 тис. фальшивих купюр

27-річний іноземний студент пропонував свої послуги в інтернеті.

У Києві СБУ затримала громадянина однієї з країн Центральної Африки, який пообіцяв двом представникам аграрного бізнесу виготовити $200 тис. фальшивих купюр за $100 тисяч. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"27-річний іноземний студент одного з харківських вузів планував привласнити гроші українців через використання схеми, більш відомої як "шахрайство з чорним доларом", - підкреслює СБУ.

Фото: СБУ

Через інтернет чоловік пропонував послуги з виготовлення фальшивих грошей, використовуючи нібито новітні хімічні суміші і технології виробництва. Для цього його клієнти мали перерахувати власні гроші.

Співробітники СБУ задокументували факт спроби присвоєння фігурантом справи $100 тис. аграріїв. "Зі справжніх купюр, отриманих від бізнесменів, фальшивомонетник обіцяв їм виготовити вдвічі більшу суму", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ

Іноземця затримано в одному зі столичних готелів під час отримання грошей.

Вирішується питання про повідомлення його про підозру і обрання запобіжного заходу.

У рамках кримінального провадження за ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей) КК України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в липні цього року в Києві затримали фальшивомонетників майже з 1 млн підроблених євро. У них вилучили майже 2000 купюр з ознаками підробки номіналом по 500 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram