ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ заблокувала незаконне вивезення з України танкових двигунів

Під час обшуків виявили 20 двигунів від БМП-1, БМП-2, а також корпуси й інші деталі.

СБУ викрила незаконне вивезення з України в держави ЄС двигунів для укомплектування бойових бронемашин, які перебувають на озброєнні ЗСУ. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: СБУ

21 листопада правоохоронці затримали іноземця, який намагався вивезти за межі України дизельний двигун марки УТД20С1.

Під час обшуків за адресою комерційної структури, пов'язаної з фігурантами кримінального провадження, правоохоронці виявили 20 дизельних двигунів марки УТД20, які готувалися до вивезення за кордон. Ці мотори встановлюють на БМП-1, БМП-2 і належать до товарів військового призначення. Крім того, у зловмисників виявили 21 корпус та інші запчастини для комплектації двигунів.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ

На цей момент тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародної передачі товарів, що підпадають під державний експортний контроль) та ч. 3 і 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Нагадаємо, 22 листопада повідомляли, що в Івано-Франківській області СБУ заблокувала діяльність громадянина однієї з країн ЄС, який намагався вивезти в Європу товари військового призначення для бронетанкової техніки. Орієнтовна вартість обладнання, яке вивозили з приховуванням від митного контролю та без дозвільних документів, становить майже 400 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram