ГоловнаСуспільствоВійна

Секретар РНБО спростував можливість переговорів з бойовиками на Донбасі

Він "не розуміє, що таке влада Донецької і Луганської областей".

Секретар РНБО спростував можливість переговорів з бойовиками на Донбасі
Алексей Данилов
Фото: zaraz.info

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що опоненти України будуть схиляти державу до переговорів з головами "Л/ДНР". Однак він зазначив, що "не розуміє, що таке влада Донецької і Луганської областей", пише "Інтерфакс-Україна".

"Наші опоненти й вороги робитимуть усе від них залежне, щоб ми пішли, скажімо так, на якісь відносини з цими... Треба розуміти - з ким і чи можуть вони відповідати за свої слова, чи є в них такі повноваження", - заявив Данілов під час засідання національної платформи "Діалог про мир і безпечну реінтеграцію".

Він зазначив, що наразі потрібно дочекатися результатів зустрічі Нормандської четвірки

"Я впевнений, що ніяких кроків президента Володимира Зеленського до поступок, які не будуть на користь нашій державі, ми з вами там не побачимо", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, зустріч лідерів країн Нормандської четвірки відбудеться 9 грудня в Парижі. Президент України Володимир Зеленський і лідери Франції і Німеччини готові були провести саміт ще 17 вересня, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі.

Російська сторона висунула умову для зустрічі - провести розведення сил і засобів біля населених пунктів Золоте в Луганській області та Петрівське в Донецькій області. Україна умови виконала - біля Золотого розведення відбулося наприкінці жовтня, а біля Петрівського - 9-11 листопада. Після цього Кремль заявив про позитивну динаміку в підготовці саміту.

Востаннє лідери Четвірки зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Напередодні голова МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що поки що немає точної дати саміту, але сподівається, що зустріч відбудеться до кінця цього року. Він спростував можливість зустрічі президентів України і РФ тет-а-тет. Українське МЗС також назвало головні теми переговорів, одна з яких - повернення політичних в'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram