ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд не відпустив генерала Марченка на поруки депутатів, але знизив заставу (оновлено)

Військовий, який проходить у "справі бронежилетів", залишиться під вартою.

Суд не відпустив генерала Марченка на поруки депутатів, але знизив заставу (оновлено)
Дмитрий Марченко
Фото: facebook.com/andriy.zagorodnyuk.mod

Київський апеляційний суд у четвер розглянув апеляцію адвокатів генерала Дмитра Марченка на обраний йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це пише "Цензор".

Начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка, який є фігурантом справи про постачання неякісних бронежилетів, готові були взяти на поруки кілька народних депутатів і військових, у тому числі екснардеп Борислав Береза, начальник патрульної поліції Євген Жуков, нардепи Марія Іонова і Михайло Забродський

Однак суд відхилив ці клопотання і постановив: запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 січня залишити чинним, а розмір застави знизити із 76 млн гривень до 20 млн гривень.

Нагадаємо, 26 червня ДБР провело масові обшуки у справі про закупівлі Міноборони. Директор ДБР Труба розповів, що обшуки в чиновників проводили в рамках справи про закупівлю за завищеними цінами речей для ЗСУ. За його словами, попередня сума збитку, завданого міністерству через завищення цін, становить близько 100 млн гривень.

17 липня Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не висували, а всі бронежилети, які не відповідають вимогам, вилучило слідство. За його словами, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було проведено повної перевірки.

5 листопада слідчі оголосили підозру п'ятьом посадовцям Міністерства оборони.

11 листопада Печерський суд Києва заарештував на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка.

13 листопада голова Міноборони заявив, що рішення про арешт Марченка є необ'єктивним

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram