ГоловнаСуспільствоПодії

Садовий і прокуратура оскаржуватимуть обраний йому запобіжний захід

Мер вважає, що застави бути не повинно, прокурори - що необхідна більша сума.

Садовий і прокуратура оскаржуватимуть обраний йому запобіжний захід
Фото: Макс Требухов

Мер Львова Андрій Садовий подаватиме апеляцію на обраний йому Вищим антикорупційним судом запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 56 500 гривень. Він наполягає, що суд узагалі повинен скасувати будь-який запобіжний захід, пише "Радіо Свобода"

"Ми очікували, що буде повністю відмовлено прокуратурі в будь-якому забезпеченні, тому я буду, звичайно, подавати апеляцію, буду вимагати, щоб не було ніякого забезпечення", - заявив мер Львова.

Прокуратура, яка спочатку просила 50 млн застави, теж не згодна з рішенням суду і заявила про наміри оскаржити схвалену суму. Для подачі апеляції в них є 5 днів.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га для будівництва індустріального парку.

Слідчі вважають, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці декілька разів у 2016 році проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового в липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що порушили справу проти посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою під час будівництва індустріального парку в мікрорайоні Рясне.

Раніше Садовий заявив, що в його сім'ї немає 50 млн грн для оплати застави. Мер Львова мав намір "звертатися до людей" або "щось продавати".

26 листопада Садовий заявив, що Генпрокуратура порушила проти нього нову справу через пропозиції обміняти лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських військовополонених у РФ.

27 листопада у ВАКС відбулося засідання з приводу обрання запобіжного заходу Садовому. Його були готові взяти на поруки мер Києва Віталій Кличко, а також декілька колишніх і нинішніх нардепів. Суд призначив йому заставу понад мільйон гривень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram