ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному затриманий погрожував підірвати поліцейських гранатою

Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

У Рівному затриманий погрожував підірвати поліцейських гранатою
Фото: mvs.gov.ua

У Рівному чоловік, на якого поліцейські склали адмінпротокол за незаконну реалізацію нафтопродуктів, виявився у розшуку за скоєння злочину в Харківській області. Під час затримання зловмисник погрожував підірвати гранатою себе і поліцейських.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Повідомляється, що поліцейські виявили незаконну АЗС у Рівному. Під час складання адміністративних матеріалів за статтею 164 КУпАП правоохоронці встановили, що 60-річний уродженець Запоріжжя ухиляється від органів слідства за незаконне поводження зі зброєю.

Фото: mvs.gov.ua

Чоловіка доставили в Рівненський відділ поліції, він поводився спокійно і опору не чинив. Однак, коли постало питання про проведення поверхневого огляду і поміщення його в ізолятор тимчасового утримання, уродженець Запоріжжя кинувся до дверей і вибіг з приміщення.

Потрапивши в глухий кут на вулиці Пушкіна, він дістав гранату і вийняв чеку. Погрожуючи, що підірве себе і поліцейських, забороняв будь-кому наближатися.

Фото: mvs.gov.ua

У результаті переговорів керівництва Рівненського відділу поліції і групи комунікації з чоловіком поліцейським вдалося нейтралізувати подальші дії зловмисника, а гранату перевести в безпечний стан.

Чоловіка затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 1 статті 263 (незаконне поводження з боєприпасами) та статтею 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Боєприпас Ф-1 вилучено та скеровано для проведення експертизи. Крім того, поліцейські в рамках досудового розслідування встановлюватимуть походження гранати", - йдеться в повідомленні.

Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram