ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівські ЗМІ видали тітушок-опонентів Садового за його групу підтримки

Вони опублікували відео розмови, де обговорюють отримання грошей за участь в акції.

Фото: Макс Требухов

Львівський канал "НТА" та портал "Вголос" опублікували фото учасників мітингу проти мера Львова Андрія Садового, видавши їх за його групу підтримки.

Акція відбулася під будівлею Вищого антикорупційного суду, де Садовому обирають запобіжний захід. Канал "НТА" оприлюднив відеозапис бесіди двох тітушок, які напередодні збиралися виїжджати зі Львова на проплачений мітинг у Києві.

"Молоді люди за 1000 гривень, ймовірно, поїхали в столицю, щоб підтримати Андрія Садового", - написали на каналі у twitter. 

На відео чути, що двоє чоловіків обговорюють пошуки автобуса, на якому учасників акції повинні привезти до столиці. Водночас один з них спочатку каже, що акція за Садового, але потім додає, що "буде, як скажуть". Крім цього, він сказав, що за участь у мітингу їм обіцяли понад 1000 гривень.

Портал "Вголос" опублікував новину під заголовком "Башляють по 1000 гривень": автобуси з тітушками рушили до Києва підтримати Садового". 

Однак ті, хто прийшов на мітинг під ВАКС, тримали плакати з гаслами проти мера і висловлювалися з критикою на його адресу.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 27 листопада у Вищому антикорупційному суді розпочалося засідання, на якому оберуть запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому. У прокуратурі раніше говорили, що наполягатимуть на заставі в розмірі 50 млн гривень.

Про готовність взяти мера на поруки заявив мер Києва Віталій Кличко, депутат Верховної Ради Павло Бакунець (позафракційний), низка ексдепутатів Ради, зокрема лідер партії "Самопоміч" Оксана Сироїд.

21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га землі під індустріальний парк.

У САП пояснили, що в 2015 році у правоохоронні органи із заявою про незаконне відчуження землі, що належить їм, звернулися понад 60 громадян.

"Встановлено та підтверджено висновками експертів і фахівців, що дійсно 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради з порушенням вимог законодавства без аукціону за зниженою вартістю як землі промисловості", - уточнили в САП.

У прокуратурі додали, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясно-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Збитки громадянам і державі оцінили в 93,5 млн гривень. Фігурантам справи інкримінують "організацію зловживання та зловживання владою або службовим становищем, а саме умисне, в інтересах третіх осіб, використання службового становища або влади всупереч інтересам служби, за попередньою змовою осіб, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram