ГоловнаСуспільствоЖиття

Кожна друга убита жінка у світі загинула від рук партнера або члена сім'ї, - ООН

Кожна третя зазнає насильства протягом життя.

Кожна друга убита жінка у світі загинула від рук партнера або члена сім'ї, - ООН
Архивное фото
Фото: twitter.com

25 листопада, у Всесвітній день проти насильства над жінками, Організація Об'єднаних Націй опублікувала доповідь, згідно з якою більш ніж третина жінок щонайменше раз у житті зазнавала насильства, в тому числі сексуального.

За даними організації, у світі кожна друга вбита жінка загинула від рук партнера або члена сім'ї. Кожна третя зазнає насильства протягом життя.

"У деяких країнах показники насильства з боку чоловіка або партнера сягають 70%, а вбивства жінок, скоєних близькими людьми, становлять 58% із загального числа. Це означає, щодня десь від рук одного з членів власної родини гине 137 жінок", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними ООН, 650 мільйонів жінок видали заміж у дитячому віці. У той самий час близько трьох мільярдів живуть у країнах, де подружнє зґвалтування не є злочином.

Крім того, жінки в 72% випадків потерпають від торгівлі людьми. 75-80% із них потрапляють у сексуальне рабство.

Також щонайменше 12 млн жінок від 15 до 49 років у 30 країнах переносять операції на статевих органах, їх калічать.

25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. ООН офіційно затвердив його в 1999 році. Дату обрали в пам'ять про сестер Мірабал - політичних активісток, жорстоко убитих таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо 1960 року.

Нагадаємо, раніше в листопаді суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство. Чоловіка, який систематично знущався над дружиною, заарештували на три місяці.

У жовтні поліція анонсувала запуск груп реагування на домашнє насильство по всій Україні. Також буде створено загальнонаціональну базу даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram