ГоловнаСуспільствоПодії

13 тис. людей залишилися без опалення через аварію на тепломережі в Кіровоградській області

Прокуратура відкрила справу за фактом зриву опалювального сезону у Світловодську.

13 тис. людей залишилися без опалення через аварію на тепломережі в Кіровоградській області
Фото: kr.dsns.gov.ua

Через прорив трубопроводу внутрішньобудинкових і дворових мереж централізованого теплопостачання у Світловодську Кіровоградської області 13 тисяч людей залишилися без опалення.

На цю мить рятувальники усувають прориви на 13 ділянках, інформує пресцентр ДержНС.

"Близько 100 рятувальників і понад два десятки одиниць техніки працюють для того, щоб у будинках людей було тепло. Напоготові електростанції та обігрівач повітря, мотопомпи, розгорнуто 7 пунктів обігріву, рухомий пункт управління", - йдеться в повідомленні.

В обласному управлінні ДержНС повідомляють, що у Світловодську станом на 25 листопада працюють всі котельні, які загалом обслуговують 246 будинків та 25 навчальних закладів. Однак на цю мить тепло відсутнє в 111 житлових будинках і в двох дитсадках.

Прокуратура Кіровоградської області за фактом зриву опалювального сезону у Світловодську відкрила кримінальне провадження за статтею "зловживання повноваженнями службовою особою".

Як повідомляє пресслужба прокуратури, борг підприємства "Світловодськпобут" становить понад 50 млн гривень.

"У рамках досудового розслідування перевіряється причетність посадових осіб спільного підприємства ТОВ "Світловодськпобут" до можливого привласнення коштів, отриманих від споживачів теплової енергії за надання відповідних послуг, які відповідно повинні бути сплачені газопостачальній компанії за використання природного газу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що посадові особи вчинили неналежну підготовку до опалювального сезону котельного обладнання та теплових мереж, що спричинило тяжкі наслідки

Слідчі проводять перевірку щодо посадових осіб органу місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів відсторонив від виконання обов'язків керівництво Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, (АРМА) через затримку опалювального сезону в Новому Роздолі і Новояворівську Львівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram