ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Голова Національної служби здоров'я подав у відставку (оновлено)

Причина звільнення - розбіжності з новою командою МОЗ.

Голова Національної служби здоров'я подав у відставку (оновлено)
Фото: Макс Левин

Голова Національної служби здоров'я Олег Петренко подав у відставку.

"Сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України. За власним бажанням. Сподіваюся, найближчим часом уряд її підтримає. Причина - у нас дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка зараз працює над трансформацією системи охорони здоров'я. І це заважає працювати і мені, і їм", - написав Петренко у фейсбуці.

Він вважає, що його відставка дозволить новій команді МОЗ "зробити інакше, ніж робив і щоденно роблю це я".

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька прокоментувала рішення Петренка.

"Я поважаю рішення Oleg Petrenko і дуже вдячна за ту роботу, яку він провів, запустивши і побудувавши НСЗУ. Трансформація системи охорони здоров'я - це одна з найважливіших реформ в країні, тому що вперше ми будуємо систему, в центрі якої стоять потреби простих людей. Зміни незворотні, і так, це непростий шлях для всіх. Адже ми це робимо вперше", - написала Скалецька у facebook.

За її словами, команда НСЗУ залишається і буде далі працювати над трансформацією системи охорони здоров'я. "І це найголовніше і найцінніше - фахівці, які вже працюють із закладами охорони здоров'я", - додала міністр.

Нагадаємо, Петренко очолює НСЗУ з березня 2018 року, коли вона була створена в рамках медичної реформи, яку розпочала команда колишньої в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.

Він закінчив Вінницький національний медуніверситет ім. Пирогова, має ступінь магістра менеджменту організацій охорони здоров'я Школи охорони здоров'я Києво-Могилянської академії та Маастрихтського університету (2006 рік). У 2006 році Петренко також закінчив Українську школу політичних студій.

З 2007 року Петренко займав керівні посади в декількох приватних клініках, у тому числі з 2008-го по 2015 рік - перший заступник генерального директора клініки "Оберіг", з 2015-го по лютий 2018 року - заступник гендиректора зі стратегічного розвитку клініки "Ісіда". Як експерт у 2017 році брав участь у засіданнях комітету Ради з питань охорони здоров'я.

У лютому 2018 року Петренко переміг у конкурсі на посаду голови НСЗУ, в якому брали участь 13 кандидатів.

Нацслужбу здоров'я було створено наприкінці грудня 2017 року. Ця служба - важливий орган в імплементації положень медичної реформи. З нею повинні підписувати угоди лікарні, лікарі яких будуть отримувати компенсацію з бюджету за кожного приписаного до них пацієнта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram