ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваному у справі Гандзюк голові Херсонської облради Мангеру удвічі зменшили заставу

Його адвокати просили зменшити суму в 17 разів.

Підозрюваному у справі Гандзюк голові Херсонської облради Мангеру удвічі зменшили заставу
Владислав Мангер
Фото: LB.ua

Підозрюваному в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру майже удвічі зменшили заставну суму. Відповідне рішення 25 листопада прийняв Шевченківський райсуд м. Києва, передає "Слідство.інфо".

Адвокати Мангера наполягали на зменшенні заставної суми у зв'язку з перекваліфікацією справи із замовлення вбивства на замовлення заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Вони просили знизити її з 2,5 млн гривень до 148 000 грн.

"Змінилася тяжкість злочину, в якому підозрюють Мангера, і, відповідно, змінюється граничний розмір застави", - заявив у своєму клопотанні адвокат Дмитро Ільченко.

Генпрокуратура протестувала через прохання зменшити заставу майже в 17 разів, в результаті суд схвалив суму 1 150 000 гривень.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні в листопаді 2018 року, після трьох місяців лікування від хімічних опіків. Активістку облили кислотою біля її будинку в Херсоні.

Слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (гадані виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

6 червня 2019 суд виніс вироки виконавцям убивства Гандзюк - вони отримали від 3 до 6,5 років ув'язнення.

Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

Підозрюваними в замовленні й організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження призупинено у зв'язку оголошенням Левіна в розшук.

3 жовтня ГПУ замінила групу прокурорів у справі про вбивство Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram