ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікарі врятували життя вагітної та її дитини завдяки своєчасному транспортуванню з Миколаєва в інститут Амосова Актуально

Пацієнтку перевезли в столицю новим реанімобілем.

Лікарі врятували життя вагітної та її дитини завдяки своєчасному транспортуванню з Миколаєва в інститут Амосова
Фото: mk.mk.ua

19 листопада о 12:00 в пологовий будинок №2 міста Миколаєва бригада обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф доставила жінку на 39-му тижні вагітності у важкому стані, непритомну, з вираженим загрудинним болем. Медикаментозна знеболювальна терапія була неефективною, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Хвору терміново проконсультували головні міські експерти з кардіології та неврології, терміново провели всі необхідні обстеження і медики запідозрили аневризму аорти.

Уже о 13:00 адміністрація організувала перевезення пацієнтки в обласну клінічну лікарню, де діагноз було підтверджено УЗД і комп'ютерною томографією.

О 14:00 реанімобілем консультативного відділу Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги, придбаним у 2019 році за бюджетні кошти, в супроводі мультидисциплінарної команди медиків вагітну доставили до Києва, в Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова, де її екстрено прооперували. Шляхом кесаревого розтину народилася жива доношена дівчинка масою 3300 грамів.

Життю дитини нічого не загрожує, мама чекає на другу чергу оперативного втручання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram