ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники поранили трьох осіб біля кордону з Молдовою

У Чернівецьку область терміново виїхав голова Держприкордонслужби.

Прикордонники поранили трьох осіб біля кордону з Молдовою
Фото: gvizdivtsi.org.ua

Співробітники прикордонного загону в Сокирянському районі Чернівецької області увечері 21 листопада відкрили вогонь по автомобілю контрабандистів. Було поранено трьох осіб.

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби.

Близько 23:00 біля села Гвіздівці на кордоні з Молдовою прикордонний загін помітив кількох людей, які вантажили в автомобілі цигарки. Побачивши прикордонників, вони сіли в машини і почали тікати.

"Під час спроби затримання втікачі проігнорували законні вимоги наряду зупинитися і скерували один транспортний засіб на прикордонників, чим створили загрозу їхньому життю та здоров'ю. Діючи відповідно до законодавства, прикордонники застосували зброю, адже попереджувальні постріли також не зупинили порушників", - повідомили в ДПСУ.

Після цього автомобіль виїхав у бік села, а через деякий час у центральну районну лікарню звернулися троє осіб з вогнепальними пораненнями.

У Чернівецьку область терміново вирушив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

Прикордонники повідомили поліцію Чернівецькій області про злочини за ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ст. 345 (насильство стосовно співробітника правоохоронного органу), а в Державну фіскальну службу - за ст. 204 (незаконне перевезення підакцизних товарів) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram