ГоловнаСуспільствоЖиття

Головну новорічну ялинку України прикрасять 750 іграшок-цукерок

На дереві виблискуватимуть чотири кілометри гірлянд.

Головну новорічну ялинку України прикрасять 750 іграшок-цукерок
Модель новогодней елки в Киеве
Фото: http://folkukraine.com/

До нового 2020 року головну ялинку України прикрасять іграшками у вигляді цукерок і чотирма кілометрами гірлянд. 30-метрове дерево встановлять на Софійській площі, а урочисте запалення вогнів традиційно пройде 19 грудня, у День Святого Миколая.

Тематикою Нового року на Софійській площі стане казка про Лускунчика, повідомили в пресслужбі КМДА. Все оформлення святкових локацій буде виконано в тематиці цього твору.

Організатори свята повідомили, що гірлянди на дереві будуть теплого кольору, а навколо ялинки розгорнеться восьмикутна зірка.

"Головні герої казки будуть "охороняти" ялинку разом з українськими козаками", - уточнили в КМДА.

Для відвідувачів святкувань організовують кілька фотозон і чотири "королівства" - розваг, подарунків, "лайків" і смаку.

"Ми охопимо максимум локацій міста, щоб створити новорічну атмосферу всюди. У нас буде перший новорічний парад, фестиваль китайських ліхтариків, масштабне відкриття новорічної ялинки в центрі міста. Всі театри, кіно, музеї, бібліотеки та заклади культури будуть залучені у святкування", - розповіла директор Департаменту культури Діана Попова.

Нагадаємо, до 2014 року новорічні ялинки в Києві встановлювали на Майдані Незалежності. Після Революції Гідності місце основного святкування перенесли на Софійську площу

Минулого року монтаж святкової ялинки розпочався 6 грудня. Висота дерева становила 27 метрів, а прикрасили його 1,5 тисячі іграшок і три кілометри гірлянд

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram