ГоловнаСуспільствоВійна

РФ заявила про доставку 92-го "гумконвою" на окупований Донбас (оновлено)

Усередині нібито були дитячі продуктові набори.

РФ заявила про доставку 92-го "гумконвою" на окупований Донбас (оновлено)
Фото: mchs.gov.ru

Росія направила на тимчасово окуповану частину Донбасу чергову колону вантажівок "гумконвою". Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на МНС Росії.

За їхніми даними, автомобілі везуть "жителям Донецька й Луганська більш ніж 370 тонн гуманітарного вантажу, в складі якого дитячі продуктові набори".

Оновлення 10:30. Державна прикордонна служба України підтвердила, що вранці 21 листопада через російські пункти пропуску "Матвіїв Курган" і "Донецьк" пройшли 23 вантажівки. Вони нібито везли дитячі харчові набори. Але оскільки вантаж був у закритих упакуваннях, зведеному угрупованню українських прикордонників і митників не вдалося підтвердити інформацію про його вміст, характер і номенклатуру.

Завантаженість транспортних засобів становила 70%, йдеться на сайті ДПСУ.

Цьогоріч це восьмий "гумконвой". Перший і другий були в липні і вересні, ще по три Росія відправила в жовтні і листопаді.

Міністерство закордонних справ України після кожного такого порушення державного кордону висловлює протест. Офіційний Київ вимагає припинити вчинення міжнародно-протиправних діянь проти суверенітету української держави.

Росія з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані "гуманітарні конвої". Митну та прикордонну служби України до огляду цих вантажівок не допускають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram