ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі поранено сімох українських військових

Бойовики 7 разів обстріляли позиції ЗСУ.

На Донбасі поранено сімох українських військових
Фото: uazmi.org

У середу, 20 листопада, озброєні формування РФ і її найманці 7 разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого поранено 7 українських бійців. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Супротивник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, з крупнокаліберних кулеметів включно", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли: біля Березового - з гармат БМП-1 і великокаліберних кулеметів; поблизу Харчовика - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; біля Талаківки - з озброєння БМП-1, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Мар'їнки - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано три обстріли: біля Південного - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї; неподалік від Гладосового - з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Новотошківського - зі стрілецької зброї.

Поранення в результаті обстрілів отримали 7 військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил.

"У той час як Україна дипломатичними шляхами намагається досягти миру, російські окупанти порушують будь-які домовленості. Так, українська сторона на одній з ділянок учора двічі просила про "тишу" для надання допомоги пораненим. Збройні формування РФ давали на це згоду, але продовжували вести вогонь по українських позиціях", - підкреслює штаб.

З початку нинішньої доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат не зафіксовано.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час поїздки в Станицю Луганську заявив, що, крім обміну полоненими і проведення місцевих виборів на Донбасі, там обговорюватимуть питання "серйозного перемир'я". При цьому він розраховує, що таке перемир'я буде тривалим, а не як раніше - "два-три дні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram