ГоловнаСуспільствоЖиття

У столиці зафіксували новий антирекорд перевищення швидкості

Одна з машин рухалася зі швидкістю 288 км на годину серед білого дня, ще й у туманну погоду.

У столиці зафіксували новий антирекорд перевищення швидкості
Фото: facebook/Патрульна поліція Рівненської області

У Києві на Столичному шосе зафіксували новий антирекорд перевищення швидкості. Один з автомобілів розігнався до 288 км/год, хоча на вулиці був туман. Про це повідомляє Центр організації дорожнього руху.

«Електронна система TruSign зафіксувала, що вчора одна з машин проїхала зі швидкістю, яку інакше, ніж убивчою, не назвеш - 288 км на годину. Вражає і те, що сталося це серед білого дня - о 14:32, до того ж у туманну погоду», - наголошується в повідомленні.

Центр організації дорожнього руху підкреслив, що порушення ПДР, пов'язані з перевищенням швидкості, є регулярними. «Така ситуація є неприпустимою, адже загроза для життя водіїв-порушників і тих, хто опинився поруч, є критичною».

Крім того, начальнику управління патрульної поліції Києва було направлено лист із зазначеною інформацією про такі порушення швидкісного режиму і з проханням вжити невідкладних заходів для дотримання правил дорожнього руху.

Нагадаємо, вчора Центр організації дорожнього руху повідомляв, що на Столичному шосе в Києві за одну добу 18 листопада відразу 67,8% водіїв перевищили швидкість. Антирекорд за швидкістю побила машина, яка їхала зі швидкістю 222 км на годину.

20 листопада патрульна поліція збільшила кількість приладів TruCAM і додала нові ділянки, де буде здійснюватися фіксація швидкісного режиму. Так, в Україні з'явилося ще 57 обладнаних цією системою точок, ще дві локації розширено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram