ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада може прийняти законопроєкт про зміну допустимих показників забруднення повітря

Проєкт пропонує ввести тимчасові обмеження руху для великовагових машин територією великих міст.

Рада може прийняти законопроєкт про зміну допустимих показників забруднення повітря
Фото: faktorvremeny.wordpress.com

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроєкт №2296 "Про внесення змін до законодавства щодо запобігання негативного впливу на здоров'я громадян забруднення повітря".

Про це повідомляє Інформаційне управління ВР.

"Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливого впливу забруднення повітряного середовища на здоров'я населення, №2296", - сказано в повідомленні.

Проєкт пропонує ввести тимчасові обмеження руху для великовагових транспортних засобів територією міст, чисельність населення яких перевищує 250 тис. осіб.

Таким чином, передбачається "зниження рівня забруднення атмосферного повітря, рівнів шуму в містах України, запобігання захворюваності населення, зниження рівня його смертності і підвищення тривалості життя".

Також законопроєкт пропонує доповнити низку законів положеннями про недопущення перевищення рівнів шуму під час руху автомобільного транспорту в населених пунктах, а також про необхідність розробки програм оздоровлення атмосферного повітря та комплексних заходів щодо зменшення забруднення атмосферного повітря і поліпшення стану здоров'я населення в разі перевищення державних медико-санітарних нормативів і/або нормативів екологічної безпеки на відповідній території.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в Києві були сильні тумани, активісти тоді заявляли, що місто накрило сильним смогом, а показники якості повітря були вкрай низькими.

Незважаючи на це, київська влада заперечила аномальне забруднення повітря. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram