ГоловнаСуспільствоЖиття

Реконструкція аеропорту в Дніпрі почнеться влітку 2020 року

У аеропорту буде новий аеродром, а також міжнародний сучасний термінал і VIP-термінал.

Реконструкція аеропорту в Дніпрі почнеться влітку 2020 року
Фото: adm.dp.gov.ua

Улітку 2020 року має розпочатися будівництво нового аеродрому міжнародного аеропорту в Дніпрі. Він буде мати злітно-посадкову смугу, яка зможе прийняти літаки всіх типів, а також міжнародний сучасний термінал і VIP-термінал.

Про це повідомив голова обладміністрації Олександр Бондаренко під час презентації проєкту спікерові ВР Дмитру Разумкову, відзначає пресцентр Дніпропетровської ОДА.

Фото: adm.dp.gov.ua

Пропускна спроможність аеропорту досягне 3 млн осіб на рік. Загальна вартість проєкту - 180 млн дол. За державні кошти побудують злітно-посадкову смугу. У держбюджеті 2020 року на це вже закладено 1 млрд гривень. Смуга буде завдовжки 3,2 км, матиме сучасні системи навігації, метеорологічне і світлосигнальне обладнання. Завдяки цьому аеропорт зможе приймати літаки всіх типів навіть в умовах туману.

"Дніпро багато років був без авіаційної артерії, яка могла б показати можливості цього міста. Треба віддати належне народним депутатам, яких обрали від Дніпра й області. Вони доклали максимум зусиль, щоб ми сьогодні говорили про реалізацію проєкту. Сподіваюся, що навесні 2022-го аеропорт зможе приймати сучасні великі літаки, які будуть забезпечувати і економічне, і туристичне зростання", - зазначив Разумков.

На цей момент міська влада вибирає проєктанта, він буде відомий у грудні 2019-го. У травні наступного року буде визначено генпідрядника.

"Цей проєкт має дуже багато виконавців. Верховна Рада України, Міністерство інфраструктури, Укрінфрапроєкт, ОДА та райдержадміністрація, проєктувальники, забудовники смуги і терміналу, екологи. Головне завдання - зв'язати все це в єдиний гармонійний збалансований план дій і виконати його. Повинні впоратися з цим викликом і показати якісну роботу", - сказав Бондаренко.

Над проєктом паралельно працюватиме ОДА і приватний інвестор. Термінали будуватиме українська промислово-фінансова група DCH.

Нагадаємо, в липні президент Зеленський пообіцяв, що держава виділить гроші на реконструкцію міжнародного аеропорту "Дніпро". Тоді ж повідомляли, що приблизна загальна вартість реконструкції буде близько 2,9 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram