ГоловнаСуспільствоПодії

У Мінсоцполітики заявили про спробу рейдерського захоплення Фонду соцстраху

Це пов'язано з колишнім директором виконавчої дирекції ФССУ Євгеном Баженковим.

У Мінсоцполітики заявили про спробу рейдерського захоплення Фонду соцстраху
Евгений Баженков
Фото: fssu.gov.ua

Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль заявив про можливу спробу рейдерського захоплення Фонду соціального страхування. За його словами, до цього причетний фігурант кримінальної справи про незаконні дії з майном цього фонду.

Державний реєстратор незаконно вказав Євгена Баженкова керівником виконавчого Фонду соціального страхування, написав Коваль на своїй сторінці у Facebook. Він пояснив, що 2018 року Баженкова звільнили з посади директора виконавчої дирекції, оскільки він незаконно передав у приватну власність 71 державний об'єкт Фонду.

"У вересні 2017-го він підписав вказівки про передачу 59 об'єктів нерухомості, але Фонд протокольним рішенням зобов'язав його відкликати ці листи. Євген Баженков не виконав цього доручення, що призвело до втрати ще 12 об'єктів. Такі дії Баженкова, а саме дача вказівок керівникам управлінь виконавчої дирекції фонду в областях і Києві щодо змін форми власності майна, є перевищенням наданих йому законом повноважень", - заявив Коваль.

Це і стало підставою для його звільнення і відкриття кримінальної справи, яке ініціював колишній міністр соцполітики Андрій Рева. Однак Баженков пішов відстоювати свою посаду в судовому порядку. 8 листопада Печерський суд Києва частково задовольнив його позов і поновив його на посаді, зобов'язавши виплатити йому середній заробіток у сумі понад 858 000 гривен.

"Хоча повноваження для поновлення і звільнення директором виконавчого Фонду належать його правлінню, держреєстратор безпідставно вказав Баженкова керівником Фонду в ЄДР. Мінсоцполітики вважає такі дії реєстратора неприпустимими і звернулося зі скаргою до Мін'юсту з позицією скасування реєстрації", - деталізував Олег Коваль.

Нагадаємо, 2017 року на той момент міністр соціальної політики Андрій Рева в листі до Генпрокурора заявив, що голова ліквідаційної комісії Фонду з тимчасової втрати працездатності Валерій Сітайло здійснив рейдерське захоплення обласного відділення Фонду, а також заблокував рахунки в органах казначейства.

Йшлося про труднощі злиття Фонду соцстраху від нещасних випадків і Фонду з тимчасової втрати працездатності в єдину організацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram