ГоловнаСуспільствоЖиття

У школі Сімферополя дітей вчили складати і заряджати автомат Калашникова

Окупаційна влада продовжує готувати дітей до служби в російській армії та пропагує війну.

У школі Сімферополя дітей вчили складати і заряджати автомат Калашникова
Фото: Фото с сайта “Без формата”

У загальноосвітній школі №18 анексованого Росією Сімферополя провели військово-спортивні ігри.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

Детальний опис заходів і фото також опубліковані на порталі окупаційного "уряду" Криму і на сайті школи.

"У змаганнях узяли участь сім військово-патріотичних юнармійських клубів: «Спадкоємці Перемоги» МБУ «Міський підлітково-молодіжний центр», «Застава» МБОУ «ЗОШ №18», «Зелені погони» з МОУ «Травнева школа» Джанкойського району, «Кордон», «Бастіон», а також кадети «Гвардія» з Відкритого космічного ліцею та «Ушаковці» з МБОУ «СОШДС №36». У грі були представлені команди трьох вікових категорій: 8-11 років, 12-13 років та 14-17 років", - йдеться в повідомленні.

На фото видно, що діти одягнені у форму, колір якої дублює форму Збройних сил Російської Федерації.

Відзначають, що діти та підлітки "показали свої знання на теоретичному етапі, стріляли в тирі, збирали і розбирали автомат Калашникова, заряджали патронами магазин".

Фото: Фото з сайту "Без формату"

Фото: Фото з сайту "Без формату"

Нагадаємо, окупаційна влада Криму, незважаючи на норми міжнародного гуманітарного права, готує дітей до вступу на службу в армію РФ і пропагує війну. Підготовка відбувається з основ військової служби в освітніх установах і навчальних закладах.

Раніше прокуратура Автономної республіки Крим нагадала, що військове навчання дітей - це порушення міжнародного гуманітарного права. Держава-окупант не має права ні мілітаризувати навчання, ні закликати юнаків до лав збройних сил. Росія ж робить і те, і інше.

У вересні 2018 року в окупованому Джанкої під час святкування Дня міста окупанти влаштували показовий виступ дітей, під час якого вони кидалися один на одного з багнетами, ножами, лопатами і шашками. Діти на сцені розіграли декілька мілітаристських сценок зі стилізованим боєм і вбивствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram