ГоловнаСуспільствоПодії

В Україну екстрадували підозрюваного в розтраті майна льодової арени "Авангард"

Його затримали в жовтні на території Чехії.

В Україну екстрадували підозрюваного в розтраті майна льодової арени "Авангард"
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Чехія видала Україні генерального директора ТОВ, підозрюваного в розтраті купленого на державні гроші майна навчально-спортивного центру "Авангард".

У 2010 році "Авангард" провів тендер, за результатами якого уклав договір на закупівлю обладнання для льодової арени, а також створення і підтримки штучного льоду на 15 млн гривень. Про це повідомили на сторінці прокуратури Києва у Facebook.

"Незважаючи на переказані гроші, обладнання так і не поставили, а всі подальші фінансово-господарські відносини між підприємством і приватною фірмою, а саме укладення додаткової угоди зберігання обладнання, були спрямовані на приховування факту розкрадання цього майна", - уточнили в прокуратурі.

У вересні 2018 року гендиректору ТОВ оголосили про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. Його оголосили в розшук, а в липні 2019 суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

15 жовтня підозрюваного затримали на території Чехії, а 18 листопада його було екстрадовано в Україну.

Нагадаємо, через неможливість проведення тренувань на базі "Авангарду" хокейні ДЮСШ змушені тулитися на інших ковзанках. У липні 2018 близько десятка вихованців ДЮСШ "Сокіл Київ" разом з батьками і працівниками школи влаштували невелику акцію біля Кабінету Міністрів з вимогою виділити гроші на реконструкцію льодової арени "Авангард".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram