ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі намагаються приховати масову захворюваність серед бойовиків

Командування з РФ рекомендувало не афішувати кількість хворих.

На Донбасі намагаються приховати масову захворюваність серед бойовиків
Фото: EPA/UPG

Командування російсько-окупаційних військ на Донбасі намагається приховати масштаби поширення інфекційних захворювань серед особового складу об'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, захворюваність зростає через те, що привезені з території Росії ліки є протермінованими і непридатними до використання.

"Зазначену проблему минулого тижня обговорювали як найбільш гостру під час навчально-методичного збору з начальниками медичних служб окупантів", - уточнили в повідомленні.

Відзначають, що керівництво військово-медичної служби ЗС Росії радило не афішувати рівень захворюваності і лікувати військових у цивільних лікарнях.

Нагадаємо, 11 листопада українська розвідка оприлюднила дані про те, що РФ активізувала укомплектування особовим складом об'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ. Вони примусово призивають місцеве населення, в тому числі непридатних за станом здоров'я.

Окупанти проводять медичне обстеження населення за спрощеною процедурою, без урахування лікарських комісій за місцем їхнього проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram