ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура України з 20 листопада припинить проведення досудових розслідувань

Досудові розслідування проводитимуть відомства відповідно до кваліфікації.

Генпрокуратура України з 20 листопада припинить проведення досудових розслідувань
Фото: Генеральна прокуратура/Facebook

Генеральна прокуратура України з 20 листопада 2019 року припиняє функцію досудових розслідувань, проте продовжить здійснювати процесуальне керівництво в розслідуваннях. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

"Усі незавершені розслідування передаються, відповідно до кваліфікації, в Державне бюро розслідувань, Національне антикорупційне бюро України, Службу безпеки України і т. д. Разом із тим повноваження прокурорів виконувати процесуальні дії в межах розслідувань забезпечить їх безперервність", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

Після створення в ДБР спеціалізованого управління і переходу в нього слідчих матеріали проваджень скерують їм для подальшої роботи.

Досудові розслідування прокуратура здійснювала тимчасово. Закон України "Про прокуратуру" не включає проведення розслідувань у функції відомства.

Нагадаємо, військова прокуратура почала процес переходу в підпорядкування Генпрокуратури. На цей момент військових прокурорів виводять із Міністерства оборони. Усі види забезпечення прокурори будуть отримувати в Генпрокуратурі, щоб не було конфлікту інтересів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram