ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція знову збільшує кількість приладів TruCam на дорогах

Також додадуть 57 нових ділянок, де буде фіксація швидкісного режиму.

Поліція знову збільшує кількість приладів TruCam на дорогах
Фото: facebook/Патрульна поліція Рівненської області

Завтра, 20 листопада, патрульна поліція збільшить кількість приладів TruCAM і додасть нові ділянки, де буде здійснюватися фіксація швидкісного режиму. Про це повідомляє пресцентр патрульної поліції.

Відзначають, що додадуть 57 нових ділянок, розширять дві нинішні. "Усього на дорогах України працюватиме 115 приладів TruCAM, а вимірювання будуть здійснюватися на 186 ділянках", - сказано в повідомленні.

Фото: Патрульна поліція

Патрульні також застерегли водіїв, що перевищення безпечної швидкості руху - це одна з перших причин ДТП на дорогах України за 2019 рік.

Нагадаємо, американські радари TruCam отримали відповідний експертний висновок Держслужби зв'язку та захисту інформації України, дійсне до 2021 року. Вони мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працюють близько 15 годин без підзарядки. TruCam мають карту пам'яті на 16 тис. відеороликів або 40 тис. фото та здатні робити до трьох фото на секунду. Радари мають два режими - автоматичний і ручний - і обладнані GPS-датчиком.

Радари TruCAM почали працювати на дорогах 8 жовтня 2018 року в тестовому режимі і 15 жовтня - в повноцінному. У перший день використання TruCAM було зафіксовано більш ніж 200 порушень швидкісного режиму. А за неповний місяць використання TruCAM - 8 тис. порушень швидкості.

З початку використання приладу патрульні притягли до відповідальності понад 350 тис. порушників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram