ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцов вважає, що в ЄС могли б вжити жорсткіших заходів щодо Путіна

"Країни продовжують купувати російські газ і нафту, завдяки чому Путін досі при владі і робить те, що хоче".

Сенцов вважає, що в ЄС могли б вжити жорсткіших заходів щодо Путіна
Фото: "Укринформ"

Український режисер, звільнений політв'язень Олег Сенцов висловив думку, що в Євросоюзі могли б вжити жорсткіших заходів щодо Путіна та сильніше йому протистояти. Про це він сказав на прес-конференції в Іспанії, передає "Укрінформ".

"Країни продовжують купувати російські газ і нафту, завдяки чому Путін досі при владі і робить те, що хоче", - заявив Сенцов.

Сенцов зараз перебуває в Барселоні в рамках заходів, організованих Офісом Європейського парламенту. Зокрема, спільно з генеральним консульством України в Барселоні на честь Сенцова організовано прийом для місцевих політичних кіл.

Окрім серій інтерв'ю, український режисер представить документальний фільм "Процес" про своє ув'язнення в рамках Барселонського кінофестивалю з прав людини.

За словами Сенцова, він виконує суспільну місію - їздити по світу і нагадувати, що війна триває, і залишається ще багато ув'язнених у РФ і полонених на Донбасі.

Нагадаємо, в жовтні під час виступу на Форумі єдності Олег Сенцов заявив, що в Україні з 2014 року виникла атмосфера ненависті. За його словами, нинішня Україна відрізняється від тієї, яка була у 2014 році, нетерпимістю і неповагою один до одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram