ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві побудували перший тунель для метро на Виноградар

Першим тунелем став вентиляційний ходок між станціями "Мостицька" і "Проспект Правди".

На одній із ділянок будівництва метро на Виноградар у Києві побудували перший тунель. Про це на фейсбуці повідомив Київський метрополітен.

Фото: КП "Київський метрополітен"
Фото: КП "Київський метрополітен"

"Перший "тунель" для метро на Виноградар. Це вентиляційний ходок (гірнича виробка, яка служить для пересування людей і доставки вантажів, провітрювання та інших цілей) між станціями "Мостицька" і "Проспект Правди". Поряд готується котлован для монтажно-щитової камери, з якої тунелепрохідницький щит буде рухатися від "Мостицької" до "Сирця"", - сказано в повідомленні.

Фото: КП "Київський метрополітен"

Будівельні роботи виконуються паралельно на декількох майданчиках.

Фото: КП "Київський метрополітен"
Фото: КП "Київський метрополітен"

Нагадаємо, в листопаді минулого року "Київський метрополітен" уклав договір про виконання будівельних робіт для продовження Сирецько-Печерської гілки метро з АТ "Київметробуд", що стало переможцем тендеру на ProZorro. У рамках першої черги робіт на ділянці майже 4 км передбачено будівництво двох станцій - "Мостицької" і "Проспекту Правди" - і відгалуження в бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

У березні цього року мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що нові станції метро "Мостицька" і "Проспект Правди" в мікрорайоні Виноградар  відкриють у грудні 2021 року.

При цьому мер оцінив будівництво метро на Виноградар більш ніж в 11 млрд гривень. Ця сума покриє будівництво станцій "Мостицька", "Проспект Правди", "Виноградар" і "Маршала Гречка" Сирецько-Печерської лінії метро від станції "Сирець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram