ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові сусіди призовника побили співробітника військкомату, який приніс повістку

Військовослужбовець звернувся в поліцію.

У Львові сусіди призовника побили співробітника військкомату, який приніс повістку
Призывники (архивное фото)
Фото: dyvys.in

У Львові сусіди побили військовослужбовця Сихівського районного військового комісаріату, який приніс повістку призовникові додому.

Про це повідомила пресслужба військкомату в фейсбуці.

Відзначають, що співробітник військкомату приніс повістку призовнику, який не з'явився у військовий комісаріат. Молода людина, яка живе на другому поверсі багатоповерхового будинку, попросила дозволу взяти з собою особисті речі. Йому цю можливість надали.

"У цей час призовник подзвонив своєму другові, що живе поверхом вище. Сусід, який спустився, будучи в стані алкогольного сп'яніння запропонував представникам військкомату вийти для бесіди на вулицю. Під час руху по сходах ця особа завдала офіцерові декількох ударів руками в голову. Після того, як військовослужбовець втратив рівновагу, той продовжив завдавати ударів ногами в голову. Згодом до бійки приєднався ще один чоловік з тієї ж квартири третього поверху", - розповіли в військкоматі.

Бійку зауважив патруль поліції, що проїжджав повз. Побачивши правоохоронців, призовник з друзями замкнулися в квартирі і продовжили погрожувати військовослужбовцеві з вікна.

Співробітник військкомату звернувся в поліцію, а також у лікарню, де йому надали необхідну медичну допомогу. Особу одного з нападників встановлено. Обставини інциденту і його правові наслідки з'ясовують правоохоронці.

Нагадаємо, в Рівненській області жінка вкусила співробітника військкомату, який намагався вручити повістку її синові на вулиці.

Осінній призов в армію в Україні стартував 1 жовтня і триватиме до 31 грудня 2019 року. Міноборони планує призвати на строкову службу 15,2 тис. осіб. Раніше повідомляли, що строковиків не направлятимуть у зону бойових дій на Донбасі.

Раніше в Генеральному штабі ЗСУ пояснили, що співробітники військкоматів можуть вручати повістки в армію у будь-який спосіб, який не суперечить Конституції України. "Наголошуємо, повістка - це не квиток в армію. Це лише запрошення до військкомату для уточнення даних і (або) проходження медогляду", - заявили в Генштабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram