ГоловнаСуспільствоПодії

На Київщині забудовник-аферист показував інвесторам чужі земельні ділянки

Він обманним шляхом заволодів 642 000 гривень.

На Київщині забудовник-аферист показував інвесторам чужі земельні ділянки
Фото: kv.npu.gov.ua

У Київській області оголосили про підозру забудовнику, який виманив у інвесторів 642 000 гривень, обіцяючи побудувати котеджі і багатоквартирні будинки.

У 2015 році директор підприємства заснував кооператив, який зобов'язався звести кілька будівель у Бориспільському районі, повідомили в пресслужбі поліції Київської області.

"Для підтвердження своїх "будівельних намірів" чоловік показував замовникам чужі земельні ділянки, де нібито буде побудовано житло. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження. Підприємцю оголосили про підозру у вчиненні злочину, йому загрожує до 12 років позбавлення волі", - уточнили правоохоронці.

Повідомляють також, що поліція звернулася до суду з проханням обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Імені підозрюваного і назви кооперативу правоохоронці поки що не розголошували.

Нагадаємо, у вересні 2019 року співробітники поліції Київської області прийшли з обшуком до ірпінського забудовника БГМ ЛТД ("Білдгрупменеджмент"), який заморозив свої об'єкти, зібравши з інвесторів 80 мільйонів гривень.

Йдеться про організаторів і виконавців шахрайських схем будівництва ЖК «Фреш Сіті», ЖК «Панорамний 2», ЖК «Княжий двір», розташованих в Ірпені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram