ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі патрульні з перегонами затримали п'яного водія позашляховика

Рівень алкоголю перевищував допустимий у 12 разів.

У Маріуполі патрульні з перегонами затримали п'яного водія позашляховика
Фото: facebook.com/MariupolPolice (скриншот видео)

У Лівобережному районі Маріуполя патрульні поліцейські з перегонами затримали водія позашляховика Jeep, який намагався втекти, оскільки був у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомила пресслужба поліції Донецької області у фейсбуці.

У неділю ввечері на лінію "102" звернувся громадянин, який повідомив, що по вулиці 130-ї Таганрозької дивізії нетверезий водій керує автомобілем Jeep. Приїхавши до місця виклику, поліцейські побачили вказаний автомобіль, який рухався їм назустріч із порушенням правил дорожнього руху.

Патрульні наказали водієві зупинитися через гучномовець, але той вирішив утекти. Патрульні розвернулися і почали переслідувати порушника, а через кілька кварталів заблокували позашляховик.

"Під час спілкування з водієм патрульні виявили в нього ознаки алкогольного сп'яніння. Результат газоаналізатора підтвердив, що рівень алкоголю перевищував допустимий у 12 разів. На водія склали адміністративні матеріали, наразі його очікує судове засідання. Зазначимо, що за вихідні патрульні притягнули до відповідальності 11 водіїв, які п'яними сіли за кермо", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, торік в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачено штраф у розмірі 10,2 тис. гривень і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років карали адміністративно, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Зазначимо, що з початку року в Києві патрульні затримали понад 10 тис. п'яних за кермом. При цьому найбільше п'яних водіїв затримали в Дніпровському районі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram