ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали главу "Укрексімбанку" (оновлено)

За даними слідства, Гриценко відмивав гроші чиновників часів Януковича.

У Києві затримали главу "Укрексімбанку" (оновлено)
Александр Гриценко
Фото: Финансовый клуб

У Києві затримали главу "Укрексімбанку" Олександра Гриценка.

Член наглядової ради "Укрексімбанку" Вікторія Страхова спростувала інформацію про його викрадення.

"Ніхто не викрадений. Зачекайте офіційної заяви правоохоронних органів", - написала вона на сторінці в фейсбук.

За інформацією УНН, Гриценка затримали.

Раніше низка ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили про його викрадення.

Оновлення 16:35. У Службі безпеки України підтвердили затримання голови "Укрексімбанку" Олександра Гриценка. Про це повідомила прессекретар відомства Олена Гітлянська на сторінці в фейсбук.

"Затримання проходило виключно в рамках чинного законодавства. Зараз затриманого помістили в ізолятор тимчасового утримання", - написала Гітлянська.

За її словами, Гриценко був затриманий співробітниками СБУ за дорученням Генпрокуратури в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом).

Справу веде Генеральна прокуратура.

Оновлення 18:05. Затриманий голова правління "Укрексімбанку" Олександр Гриценко підозрюється у виведенні з-під арешту майна одного з медіа-холдингів. Про це інформує пресцентр СБУ.

Повідомляється, що Гриценко підозрюється у сприянні легалізації доходів, отриманих у незаконний спосіб чиновниками часів Віктора Януковича.

"Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Олександр Гриценко був призначений на посаду голови правління "Укрексімбанку" наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року. Гриценко змінив на цій посаді Віталія Білоуса, який очолював "Укрексімбанк" з початку 2013 року. Усі повноваження він отримав 15 серпня 2014 року - безстроково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram