ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти виставили на продаж будинок Українського геологорозвідувального інституту в Криму

Площа установи становить понад 3400 кв. м.

Окупанти виставили на продаж будинок Українського геологорозвідувального інституту в Криму
Украинский геологоразведочный институт в Симферополе
Фото: https://www.krim.biz.ua/

Російська окупаційна влада Криму виставила на торги будівлю Українського державного геологорозвідувального інституту в Сімферополі. Про це повідомляє сайт "Крим.Реалії".

В інформації про продаж, опублікованій на офіційному майданчику для проведення торгів, сказано, що стартова ціна становить 232,3 мільйона рублів (понад 87 млн гривень).

«Будівля, розташована недалеко від Дитячого парку Сімферополя, площею 3405 квадратних метрів, а також сім підсобних приміщень, виставлена на торги одним лотом», - йдеться в повідомленні.

Заявки на участь в аукціоні приймаються до 5 грудня, сам аукціон відбудеться 9 грудня.

Кримське відділення Українського державного геологорозвідувального інституту було створено в 1956 році. З 2000 року перебувало під управлінням Міністерства екології та природних ресурсів України.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, кримське відділення інституту - єдиний в Україні заклад, яке виконувало науково-дослідні і дослідно-методичні роботи в галузі геології, спрямовані на обґрунтування напрямків геологорозвідувальних робіт, розвиток і освоєння мінерально-сировинної бази твердих корисних копалин.

До анексії Криму в Інституті працювали 193 людини, з них - 145 наукових співробітників, в тому числі шість докторів і 34 кандидати наук.

Нагадаємо, раніше Зеленський визнав відсутність у України формули деокупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram