ГоловнаСуспільствоПодії

У Генштабі повідомили, що призвело до вибухів у Балаклії

Один з п'ятьох постраждалих далі перебуває у важкому стані.

У Генштабі повідомили, що призвело до вибухів у Балаклії
Фото: dsns.gov.ua

У Генеральному штабі ЗСУ відтворили події, які привели до вибухів на території технічної частини військового арсеналу в Балаклії. Про це повідомили на сторінці Генштабу в Facebook.

"Встановлено, що 15 листопада на спеціально обладнаному місці - майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів №4 групами розмінування здійснювалися роботи з розмінування та знищення вибухонебезпечних предметів. О 14:28, ймовірно під час завантаження залишків боєприпасів та їх елементів, які були підготовлені для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", відбулося його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі також поінформували про стан п'яти постраждалих в результаті вибуху. Один з них перебуває у важкому стані, ще один - в стані середньої тяжкості, троє - в стані легкого ступеня тяжкості.

Крім того, в результаті події був знищений один вантажний автомобіль.

Відзначається, що на місці продовжують працювати правоохоронці і представники Військової служби правопорядку ЗСУ і з з'ясування причин і обставин надзвичайної події.

Нагадаємо, вдень 15 листопада в Балаклії прогриміли вибухи на військовому арсеналі, в результаті чого п'ятеро військових отримали поранення, двоє загинули. ДБР кваліфікувало вибухи як недбалість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram