ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі

Про втрати серед ЗСУ не повідомляється.

З початку доби бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Протягом доби збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї", - йдеться у вечірньому зведенні.

П'ять обстрілів українських позицій бойовики здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": двічі неподалік населеного пункту Майорськ, поблизу селища Новотошківське, Луганське та Новолуганське.

У районі відповідальності угруповання "Схід" зафіксовано два обстріли по позиціях Об'єднаних сил: біля населених пунктів Водяне та Лебединське.

"Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано", - заявили в штабі.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня в Парижі. Президент України Володимир Зеленський і лідери Франції та Німеччини готові були провести саміт ще 17 вересня, але Росія з "технічних причин" не змогла взяти участі у цій зустрічі. Російська сторона висунула умову - провести розведення сил і засобів біля населених пунктів Золоте в Луганській області і Петровське в Донецькій області.

Україна умови виконала - біля Золотого розведення відбулося наприкінці жовтня, а біля Петровського - 9-11 листопада. Після цього Кремль заявив про позитивну динаміку в підготовці саміту.

У Верховній Раді виключили подальше розведення на Донбасі до "нормандської" зустрічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram