ГоловнаСуспільствоПодії

Учасник організації сепаратистського "референдуму" в Маріуполі здався СБУ

За його словами, на сприяння розколу країни він погодився через гроші.

Учасник організації сепаратистського "референдуму" в Маріуполі здався СБУ
Фото: censor.net.ua

Один з організаторів сепаратистського референдуму в Маріуполі здався СБУ. За його словами, він погодився на організацію фейкового волевиявлення через гроші.

У травні 2014 року знайомі маріупольця запропонували йому заробити - організувати незаконний "загальний обласний референдум", повідомили на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Під час псевдореферендуму чоловіка було залучено до охорони виборчої дільниці, він стежив за "правильністю" голосування", - уточнили в штабі ООС.

Під час війни на Донбасі він розкаявся у своїх дії і добровільно повідомив СБУ про свої злочини проти територіальної цілісності України. Також він надав дані про інші подібні правопорушення.

"Перевірка СБУ підтвердила, що він не брав безпосередньої участі в бойових діях і не здійснював інших тяжких злочинів. Рішенням суду чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності", - додали в Службі безпеки України.

Нагадаємо, в травні 2014 року в Маріуполі пройшов "референдум за суверенітет Донецької народної республіки". Жителі міста голосували прямо на вулицях, а їхні документи перевіряли члени терористичної "ДНР". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram