ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР підозрює поліцейського в розтраті паливно-мастильних матеріалів на півмільйона гривень

Чиновники Нацполіції вносили в спеціальні документи неправдиві відомості.

ДБР підозрює поліцейського в розтраті паливно-мастильних матеріалів на півмільйона гривень
Фото: ГБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру співробітнику Національної поліції в Полтавській області в розтраті паливно-мастильних матеріалів на пів мільйона гривень. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в смт Полтаві, повідомили про підозру в розтраті паливно-мастильних матеріалів на суму понад 500 тисяч гривень головному спеціалісту управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції в Полтавській області", - сказано в повідомленні.

За попередньою інформацією, чиновники Нацполіції вносили в документи неправдиві відомості про обсяги спожитих паливно-мастильних матеріалів службовим транспортом, після чого привласнювали надлишкове паливо.

За підрахунками, тільки у 2019 році такі дії завдали збитків державі на суму понад 500 тис. гривень.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в приміщенні Головного управління Нацполіції в Полтавській області, Кременчуцькому відділі поліції і за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального злочину.

На цей момент вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам цієї схеми.

Попередня кваліфікація - ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Нагадаємо, на початку листопада ДБР затримало слідчого Нацполіції під час отримання $3 тис. хабара. Правоохоронець вимагав гроші за те, щоб не арештовувати майно підозрюваного, яке, згідно із законом, підлягає конфіскації на користь держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram