ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом "на підтримку Курдистану" спалили дві вишки lifecell

Зловмисники пояснили це протестом проти дій президента Туреччини в Сирії.

Під Києвом "на підтримку Курдистану" спалили дві вишки lifecell
Фото: Скриншот видео

У Загальцях і Пісківці Київської області підпалили дві вишки оператора мобільного зв'язку lifecell. Відеоролик підпалу опубліковано в Telegram-каналі "Боєць анархіст".

Зловмисники назвали його "актом солідарності з боротьбою Курдистану", а вишки оператора - "легітимною метою для саботажу". За їхніми словами, це стало відповіддю на військову операцію Туреччини в Сирії.

"У ніч з 10 на 11 листопада ми знищили дві вишки стільникового зв'язку Lifecell в районі села Загальці і селища Пісківка Київської області. Lifecell повністю належить компанії Turkcell, найбільшому мобільному оператору Турецької держави. Як великий корпоративний платник податків, Turkcell виступає непрямим спонсором агресії режиму [президента Туреччини] Ердогана", - заявили радикали.

Невідомі радикали підпалили вишки lifecell
Фото: Скріншот відео
Невідомі радикали підпалили вишки lifecell

На опублікованому відео видно, як невідомий підпалює вишки, а на тлі в цей час грає курдська пісня.

Представники оператора в коментарі theБабель повідомили, що виведення з ладу вишок перебоїв у зв'язку не спричинило, але завдало матеріальної шкоди.

Раніше в Києві під посольством Туреччини відбулася акція проти військової операції, яку турецькі війська почали в Сирії. Протестувальники принесли зі собою плакати, в яких йшлося про "мовчазну згоду світу" на вторгнення в сирійський Курдистан (Рожава) і 800 іділівців, які втекли із сирійських в'язниць, розбомблених турецькими військами.

Нагадаємо, 9 жовтня турецька армія почала військову операцію в районах Сирії на схід від річки Євфрат. Вона отримала назву "Джерело миру".

9 листопада Ердоган заявив, що Туреччина готова вивести армію із Сирії тільки після виведення військ з регіону іншими країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram