ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив під домашній арешт одну з підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів

Прокурор просив для Ольги Капінус арешт.

Суд відпустив під домашній арешт одну з підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів
Ольга Капинус ( в центре)
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва відпустив під домашній арешт з 22:00 до 06:00 одну з підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів для потреб Міністерства оборони - заступницю начальника головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил Ольгу Капінус.

Рішення оголосив слідчий суддя Олег Білоцерківець, передає кореспондент LB.UA.

Прокурор Микола Середа просив для підозрюваної арешт, посилаючись на те, що під час розслідування були зафіксовані розмови між Капінус і Сергієм Почтаренком, в яких вони нібито обговорювали проблему неякісних бронежилетів.

"11 квітня в кабінеті Почтаренка вони обговорювали проблему прийняття неякісних бронежилетів і те, що Шевчук, який на той момент був заступником міністра оборони, вимагав приймати ці бронежилети", - сказав Середа.

Адвокат Капінус Володимир Кореняк, своєю чергою, заявив, що під час обшуку 26 червня були вилучені бронежилети, які не були належним чином упаковані, а на складі, де зберігалися, до проведення експертизи не було дотримано належних умов.

Адвокат також відзначав, що немає ризику, що Капінус протидіятиме слідству, оскільки вона знала про розслідування з червня і за кожним викликом слідчого давала свідчення.

Сама Капінус заявила, що не знала про жоден випадок поставки для української армії неякісних бронежилетів. Вона також зазначила, що якість бронежилетів підтверджують лабораторні дослідження, контроль за якими не входить в її обов'язки.

П'ятеро людей просили відпустити Капінус на поруки, серед яких - автогонщик і волонтер Олексій Мочанов.

Нагадаємо, напередодні Печерський райсуд Києва заарештував на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави одного з підозрюваних у цій справі - начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил Дмитра Марченка. Чотирьом іншим підозрюваним суд не зміг обрати запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram