ГоловнаСуспільствоЖиття

Bihus.info: другові Богдана дозволили будувати висотки на Печерську, незважаючи на порушення

У частині документів реальну площу орендованої ділянки під забудову збільшено в десять разів.

Фото: bihus.info
Київський забудовник, товариш голови Офісу президента Андрій Вавриш отримав дозвіл будувати висотки в Печерському районі Києва на вул. Вільшанській, 2-6, незважаючи на порушення і відсутність необхідної документації. Про це повідомляє Bihus.info.

Зазначають, що серед поданих у ДАБІ матеріалів відсутні ключові - основний проєкт будівництва, який пояснив би, де і як будувати. У частині документів збільшено реальну площу орендованої ділянки в десять разів - з 2,3 гектара до 23.

Також порушено Генплан, де ця ділянка зазначена як зона середньої забудови (призначений для будинків максимум - 8 поверхів), оскільки в першій черзі будівництва заплановано будинок на дві секції: перша - на 16, друга - 24 поверхи.

У серпні компанія МК 8, якою керує працівник Вавриша, взяла її в суборенду, а на початку вересня Державна архітектурно-будівельна інспекція видала їй дозвіл для будівництва першої черги житлового комплексу.

Нагадаємо, товариш голови ОП Андрія Богдана Андрій Вавриш - скандальний забудовник, якого журналісти-розслідувачі вже не раз викрили на будівельних махінаціях.

Наприклад, у серпні цього року девелоперські компанії, пов'язані з Вавришем, в історичному ареалі Одеси на землях курортно-оздоровчого призначення почали будівництво житлового комплексу Kandinsky Odessa Residence, який більш ніж удвічі перевищує дозволену висотність.

У липні цього року Вавриш побудував елітний житловий комплекс ЖК New York на вулиці Антоновича. Ця ділянка була призначена для житла Генпрокуратури. На початку 2018 року будинок здали, але співробітники Генпрокуратури, звичайно ж, не отримали в ньому жодної квартири. Натомість ГПУ передали 17 квартир на півночі Києва (Автозаводська, Вишгородська, Вітряні Гори, Макіївська, Макіївський провулок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram