ГоловнаСуспільствоЖиття

Бізнес-асоціації стурбовані підозрами НАБУ щодо голови правління Райффайзен Банку

Асоціації закликають владу належним чином реагувати на такі випадки.

Бізнес-асоціації стурбовані підозрами НАБУ щодо голови правління Райффайзен Банку
Фото: retro-shlager.ru

Європейська бізнес асоціація, Американська торгова палата в Україні, Союз українських підприємців і форум провідних міжнародних фінансових установ стурбовані пред'явленням підозр і затриманням НАБУ глави правління "Райффайзен Банку Аваль" Олександра Пісарука. Про це сказано в спільній заяві бізнес-асоціацій.

"Бізнес-співтовариство, об'єднане Європейською бізнес асоціацією, Союзом українських підприємців, Американською торговою палатою в Україні, Форумом провідних міжнародних фінансових установ, глибоко стурбоване останніми подіями навколо Голови Правління АТ «Райффайзен Банк Аваль», експершого заступника Голови Національного банку України Олександра Пісарука", - сказано в заяві.

Асоціації закликають владу належним чином реагувати на такі випадки, керуючись принципами справедливості, рівності і захищеності всіх громадян, незалежно від їх посад і політичних поглядів.

"Дотримання цих принципів має важливе значення для залучення додаткових інвестиційних і кредитних ресурсів в Україні, відповідно до амбітних економічних цілей уряду і взятими на себе зобов'язаннями Президента захищати кожного інвестора в Україні", - відзначають бізнес-асоціації.

Нагадаємо, 11 листопада НАБУ затримало 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту Національного банку. Також повідомлялося, що НАБУ прийшло в Райффайзен Банк, щоб затримати главу правління Олександра Пісарука.

З липня 2014 року по грудень 2015 року він обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

У вересні 2018 року НАБУ відкрило справу проти VAB банку, яке вже було закрито через відсутність складу злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram