ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада знову оновила правила метрополітену: жебраків і агітаторів у метро не пускатимуть

Грати на музичних інструментах також заборонено.

Київрада знову оновила правила метрополітену: жебраків і агітаторів у метро не пускатимуть
Фото: facebook/КП Київський метрополітен

Київська міськрада знову оновила правила користування метрополітеном, згідно з якими жебраків, агітаторів і розклеювачів реклами в метро не пускатимуть. Про це повідомляють на сайті Київради.

«Попередні правила столичної підземки, затверджені Київрадою 1995 року, застаріли і не враховують вимог законодавства про міський електричний транспорт», - наголошено в повідомленні.

Крім того, тепер у столичній підземці заборонено здійснювати підприємницьку діяльність, гучно вмикати музику та грати на музичних інструментах. Проведення масових заходів на станціях метро також під забороною.

Для безпечного пересування пасажирів з поганим зором їм дозволено проїзд із собакою-поводирем. Тварина повинна мати нашийник, намордник, спеціальне посвідчення і пройти навчання в умовах метрополітену.

Спортивне спорядження (лижі, санки, ковзани, велосипеди і т.д.) перевозяться винятково в чохлах. Також належне упакування потрібне для садового інвентарю, саджанців і рибальських снастей.

Нагадаємо, в жовтні вже повідомляли про оновлені правила метрополітену. Зазначалося, що неохайного пасажира в метро не пустять. Під це поняття, на думку столичних депутатів, підпадає людина "оголена, з оголеним торсом, у нижній білизні, без взуття, в брудному одязі і в одязі з явно вираженим специфічним і неприємним запахом". Зазначимо, що в старих правилах була лише заборона на перебування в метрополітені без взуття.

Велосипед дозволено провозити винятково в розібраному вигляді або в чохлі, а також у метро заборонено їздити на самокатах, роликах і скейтах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram