ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві спіймали понад 10 тис. п'яних за кермом з початку року

Рівень алкоголю в крові нерідко перевищує допустимий більш ніж у 10 разів.

У Києві спіймали понад 10 тис. п'яних за кермом з початку року
Фото: facebook.com/kyivpatrol

Патрульна поліція Києва з початку року виявила понад 10 тисяч нетверезих водіїв.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції Києва.

За минулі вихідні патрульні виявили 85 нетверезих водіїв, за минулий тиждень - 257, а з початку року понад 10 тисяч! Ці цифри просто вражають. В середньому за день у столиці патрульні виявляють 33 нетверезих водіїв", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що показники драгера, які демонструють сильний стан алкогольного сп'яніння у порушників, вражають ще більше.

"З такими показниками алкоголю людині важко ходити, а не те що керувати транспортним засобом. Нагадаємо, максимально допустимий рівень алкоголю для керування транспортним засобом - 0,2 проміле", - йдеться в повідомленні.

Водночас на фото, розміщених на сторінці столичної патрульної поліції, зафіксовані показники драгера і більш ніж у 10 разів вищі - до 2,99 проміле.

Поліцейські закликають водіїв навіть не думати про можливість керування машиною після вживання алкоголю і пам'ятати про наслідки, до яких це призводить.

"Просимо всіх громадян, які стали очевидцями того, як водій з ознаками сп'яніння сідає за кермо, - негайно повідомляти про це на службу 102. Пам'ятайте, ваш дзвінок може врятувати комусь життя", - додали в поліції.

Нагадаємо, минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. грн та позбавлення прав на 1 рік, а водія, якому двічі протягом 5 років призначали адміністративне покарання, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

За півроку патрульна поліція Києва склала 6083 протоколи на водіїв з ознаками сп'яніння. Найбільше п'яних водіїв було у Дніпровському районі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram