ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновники КМДА розікрали 12 млн на придбання спорттоварів для шкіл

У приміщенні одного із закладів Департаменту молоді та спорту КМДА знайдено документацію, що підтверджує злочин.

Фото: ssu.gov.ua/

Служба безпеки України розкрила розкрадання з бюджету 12 мільйонів гривень чиновниками одного із закладів Департаменту молоді та спорту Київської міської держадміністрації

На цю суму вони придбали сумнівної якості інвентар для спортивних шкіл, повідомили в пресцентрі СБУ. При цьому вартість товарів була штучно завищена, а купували їх через підконтрольну фірму.

"Для цього фігуранти справи підробляли документацію щодо проведення тендерних процедур і зараховування на баланс подібних товарів на загальну суму 12 млн гривень", - додали в Службі безпеки України.

Товари для спортивних шкіл купили через підконтрольну фірму
Фото: ssu.gov.ua
Товари для спортивних шкіл купили через підконтрольну фірму

Під час обшуків на підприємстві, яке постачало продукцію, і в приміщенні одного із закладів Департаменту молоді та спорту КМДА, було знайдено документацію, що підтверджує злочин.

Нагадаємо, 8 листопада СБУ прийшла з обшуками в бізнес-центр "Парус", де розташована адвокатська фірма "Турчинов і партнери". Слідчі дії стосувалися розслідування можливого привласнення чиновниками КМДА бюджетних коштів, виділених на будівництво Великої Окружної дороги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram