ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі місцевих примусово призивають в армійські корпуси ЗС Росії

Серед них є і непридатні до служби за станом здоров'я.

На Донбасі місцевих примусово призивають в армійські корпуси ЗС Росії

Російсько-окупаційні війська на Донбасі активізували укомплектування особовим складом об'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ. Вони примусово призивають місцеве населення, у тому числі і непридатне за станом здоров'я, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

Окупанти проводять медичне обстеження населення за спрощеною процедурою, без урахування лікарських комісій за місцем проживання.

"Російські кадрові офіцери негативно ставляться до такого варіанта "поповнення" підрозділів, адже часто його наслідком є зростання кількості суїцидів, а також небойові втрати, пов'язані з порушеннями заходів безпеки під час поводження зі зброєю", - уточнили в Міністерстві оборони.

Також у відомстві додали, що противник продовжує систематично порушувати режим припинення вогню. З початку доби 11 листопада, станом на 12:30, один раз обстріляли позиції українських військових на Донецькому управлінні. 20-хвилинний обстріл вівся зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї по опорних пунктах Об'єднаних сил у районі Верхньоткацького. Втрат не зафіксовано.

Нагадаємо, що 10 листопада збройні формування РФ і її найманці 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранення отримали 4 українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram