ГоловнаСуспільствоПодії

Прихильники Філарета увірвалися в київський суд, від них забарикадувалися стільцями (оновлено)

Апеляційна інстанція скасувала призупинення ліквідації УПЦ КП.

Прихильники колишнього предстоятеля Київського патріархату Філарета (Денисенка) увірвалися в будівлю Шостого апеляційного адміністративного суду в Києві.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Як повідомляє кореспондент LB.ua, з криками "Ми вимагаємо правосуддя" вони розбили скло вхідних дверей, намагаючись потрапити на засідання, де розглядають питання, пов'язані з ліквідацією церкви.

Учасники судового засідання забарикадувалися зсередини стільцями.

Фото: Вікторія Матола

Фото: Вікторія Матола

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

4 вересня Окружний адміністративний суд Києва призупинив ліквідацію УПЦ КП, задовольнивши заяву адвокатів церкви. Тоді суд заборонив голові ліквідаційної комісії митрополиту Черкаському ПЦУ (Православної церкви України) Іоанну здійснювати будь-які дії з майном Київської патріархії УПЦ КП, а також будь-які дії з ліквідації Релігійної організації "Київська патріархія УПЦ КП".

На понеділок, 11 листопада, було призначено апеляційний розгляд у цій справі. На ньому було прийнято рішення скасувати рішення ОАСК, яким ліквідаційній комісії було заборонено вчиняти будь-які реєстраційні дії, в тому числі розпоряджатися майном церкви.

Суд оголошував рішення під гучні крики прихильників Філарета.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Оновлення 12:17. Через деякий час ситуацію вдалося взяти під контроль. За словами парафіян, затримано одного зі священиків ліквідованої УПЦ КП.

Після цього судді скасували друге схоже рішення ОАСК, яке забороняло будь-які реєстраційні дії стосовно УПЦ КП.

Докладно про судові розгляди навколо Київського патріархату читайте в статті "Справи небесні та судові: ПЦУ веде боротьбу за існування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram