ГоловнаСуспільствоЖиття

Угорщина передала Миколаївському зоопарку двох слонів

Заради слонів і жирафів зоопарку довелося віддати біле ведмежа.

Уранці 10 листопада в Миколаївський зоопарк прибули двоє азійських слонів, яких Україні передала Угорщина за Європейською програмою збереження і розмноження рідкісних видів тварин.

Фото: niklife.com.ua

Про це інформує пресцентр Миколаївського зоопарку.

Згідно з повідомленням, місцем народження обох слонів є Ганноверський зоопарк, але останнім часом вони жили в зоопарках Угорщини: містах Сегеда і Веспрема. Слон на ім'я Шанті народився 6 травня 2008 року, а Дінкар 6 серпня 2010 року. Тварин до Миколаєва супроводжували директори цих зоопарків і кіпери. 

Фото: niklife.com.ua

Фото: niklife.com.ua

"Зараз велетні-новосели Шанті й Дінкар уже у вольєрах зоопарку. Вони з цікавістю обстежують нове приміщення, розглядають навколишніх людей, смакують перші ласощі на новому місці проживання. Старший і більший за розміром сірий велетень Шанті відсьогодні вже експонується в зимовому приміщенні. І вже потім, після 30-денного карантину, до нього приєднається Дінкар", - ідеться в повідомленні.

Зазначимо, що в серпні з Чехії в Миколаївський зоопарк привезли жирафа. Місцеве видання NikLife повідомляє, що заради слонів і жирафів зоопарку довелося віддати біле ведмежа.

Нагадаємо, у червні Бердянський зоопарк передав до заповідника ПАР п'ятьох левенят.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram