ГоловнаСуспільствоЖиття

Американський безпілотник здійснив розвідку на Донбасі та біля Криму

Дрон підлітав до району дислокації російських С-400 на півострові.

Американський безпілотник здійснив розвідку на Донбасі та біля Криму
Global Hawk
Фото: wikipedia.org

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk у п'ятницю, 8 листопада, здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі та поблизу окупованого півострова Крим.

Безпілотник підлітав до району дислокації зенітних ракетних комплексів С-400 у Криму, передає російський Интерфакс.

"Американський дальній безпілотник з бортовим номером 11-2048, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, приблизно протягом семи годин курсував по лінії від західної частини Криму, вздовж її південно-західного і південного узбережжя РФ, на південь від входу в Керченську протоку і поблизу узбережжя Краснодарського краю аж до Великого Сочі", - йдеться в повідомленні.

Фото: https://twitter.com/ua4wiy_

За цим маршрутом дрон здійснив загалом п'ять прольотів на висоті 16 тис. метрів.

На південь від Севастополя, де розміщений дивізіон російських зенітних ракетних систем С-400, американський безпілотник наближався до узбережжя Криму на відстань близько 25 км.

Також у п'ятницю цей безпілотник протягом більш ніж п'яти годин літав уздовж лінії розмежування на Донбасі. Дрон здійснив щонайменше три підльоти на відстань 36-53 км до Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують з Україною.

Фото: https://twitter.com/ua4wiy_

Нагадаємо, стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk проводив розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі і поблизу окупованого півострова Крим у січні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram